Ben jij op zoek naar een Sinterklaaskostuum of een pietenpak? Een Sinterklaaskostuum huren gaat gemakkelijk bij Kostuumverhuur de Thematiek in Hilvarenbeek. De Thematiek biedt tientallen Sinterklaaskostuums waaronder ook de luxe TV Sint “Bram” en honderden Pietenpakken in alle kleuren, maten en vormen. Zo zit er altijd wel iets voor jou bij. Wij dragen jaarlijks voor vele terugkerende bedrijven, scholen, verenigingen, overheidsinstanties en particulieren ons steentje bij aan de Sinterklaasviering en daar zijn we ontzettend trots op!

Sinterklaaskostuum TVsint Bram

Sinterklaaskostuum vragen

Wat kost een Sinterklaas kostuum huren?
Omdat het huren van een Sinterklaaskostuum vaak maar voor beperkte tijd is, kun je een Sinterklaaskostuum huren voor één, twee of drie dagdelen. Je haalt het Sinterklaaskostuum dan op aan het begin van het dagdeel en brengt het voor het einde van het dagdeel weer terug.

De prijzen voor onze luxe Sinterklaaskostuums zijn als volgt;

  • Sinterklaaskostuum (all-in) 1e dagdeel: € 37,50
  • Sinterklaaskostuum (TV) all-in 1e dagdeel: € 57,50
  • Ieder aansluitend dagdeel, slechts € 10,00

Wat kost een pietenpak huren?
Omdat het huren van een pietenpak vaak maar voor beperkte tijd is, kun je een pietenpak huren voor één, twee of drie dagdelen. Je haalt het pietenpak dan op aan het begin van het dagdeel en brengt het voor het einde van het dagdeel weer terug.

De prijzen voor onze reguliere pietenpakken zijn als volgt;

  • Pietenpak (all-in) voor 1e dagdeel: € 20,00
  • Ieder aansluitend dagdeel, slechts € 2,50

De prijzen voor onze luxe pietenpakken zijn als volgt;

  • Pietenpak deluxe (all-in) voor 1 dagdeel: € 25,00
  • Ieder aansluitend dagdeel, slechts € 2,50

Schmink is eventueel als serviceartikel bij ons te koop. Je hebt daarbij de keuze uit zwarte en donkerbruine schmink.


Wat zit er in de prijs van een sinterklaaskostuum?
Naast de standaard onderdelen van het sinterklaaskostuum (singel, mijter, tabbert, jurk en een onderrok), wordt het sinterklaaskostuum geleverd met diverse accessoires. Deze accessoires zijn een ketting met kruis, een zegelring, witte handschoenen, luxe baardstel bestaande uit losse pruik en baard losse snor (inclusief wenkbrauwpotlood), sinterklaasboek, een koord voor om het middel en natuurlijk de staf.

Wat zit er in de prijs van een pietenpak?
Naast de standaard onderdelen van het pietenpak (broek en vest), wordt het pietenpak geleverd met diverse accessoires. Deze accessoires zijn een zwarte pruik met krulletjes, een witte kraag, zwarte lange handschoenen, zwarte maillot, gouden oorringen, bijpassende baret met veer en een witte strooizak. Daarnaast wordt het pietenpak altijd geleverd met een schmink-kap, welke jouw kleding beschermd tijdens het schminken.

Verkopen jullie ook schmink?
Jazeker! Wij hebben zwarte schmink of donkerbruine schmink. De schmink die wij verkopen is van het topmerk Kryolan, dit borgt het best mogelijke resultaat. Een zwartepieten schminkset is voorzien van zwarte schmink of donkerbruine schmink, een sponsje om de schmink aan te brengen en vuurrode lippenstift.

Een pieten schminkset kost € 4,60 en is voldoende voor het (traditioneel) schminken van 2 tot 3 zwarte pieten.

Laat je jezelf liever schminken? Ook dit is mogelijk voor € 8,50 per persoon (inclusief schmink).


Bezorgen jullie de kostuums ook?
Jazeker! Indien gewenst kunnen wij binnen de regio bij bedrijven, scholen en verenigingen de kleding op locatie komen bezorgen, middels onze eigen bezorgdienst. Jouw Sinterklaaskostuum of pietenpak wordt dan op de afgesproken locatie bezorgd en indien gewenst ook weer afgehaald. Het is zelfs mogelijk om op locatie te passen en uit te zoeken. Ook schminken op locatie is geen probleem, natuurlijk gaat dit wel allemaal in overleg (houd rekening met extra kosten).

Tips bij een Sinterklaaskostuum of pietenpak

Laat jezelf schminken
Voor slechts € 8,50 per persoon (inclusief schmink) kun je jezelf bij Kostuumverhuur de Thematiek laten schminken. Dit bespaart een hoop gedoe en zorgt dat je zonder stress aan jouw act kunt beginnen.

Houd rekening met 'vreemde' kinderen
Op straat kom je veelal kinderen tegen die iets lekkers verwachten wanneer ze Sinterklaas of zwarte Piet tegen komen. Houd hier rekening mee. Je hoeft echt niet voor alle kinderen cadeautjes mee te nemen, maar denk wel aan strooigoed. Ieder kind is immers blij met een handje pepernoten.

Een oude man?
Sinterklaas is een oude man, die zichzelf niet snel meer verplaatst en spelletjes met de kinderen is ook meer iets voor zwarte Piet. Laat dit dus ook over aan de pieten en probeer jezelf rustig te houden, ook al is het spelletje nog zo leuk. 

Geen dagelijkse kleding
De meeste mensen hebben niet dagelijks een Sinterklaaskostuum of pietenpak aan. Dit is even wennen. De mijter die bij het Sinterklaaskostuum hoort maakt jou een stuk langer, bukken bij deuren is dus aan te bevelen. Als geheugensteuntje kun je de staf aanhouden, wanneer je die moet nijgen kun je zelf het best ook bukken. Een pietenpak is voorzien van een baret met een fragiele veer, deze doe je beter af bij koprollen en andere capriolen. De kraag is wit, wanneer je naar beneden kijkt en met jouw gezicht de kraag raakt wordt hij echter al snel zwart.

Zwarte of bruine schmink?
Wanneer je jezelf bij ons laat schminken, of bij ons de schmink aankoopt, heb je keuze uit zwarte of donkerbruine schmink. Beide kleuren hebben hun eigen voor- en nadelen welke helpen bij het maken van jouw keuze.

Zwarte schmink is traditioneel en wordt vaak gebruikt wanneer iemand zwarte piet speelt voor volwassenen of oudere kinderen. Het zorgt door zijn harde kleur ervoor dat je minder herkenbaar bent dan bij bruine schmink. Ook zorgt het ervoor dat je ‘agressiever’ overkomt op sommige kinderen, als gevolg zijn kinderen banger en zullen sneller uit jouw buurt blijven. Voor grotere groepen kinderen wordt zwarte schmink nagenoeg niet meer gebruikt.

Bruine schmink komt een stuk vriendelijker over dan zwarte schmink, het heeft minder contrast en maakt je dus ook makkelijker herkenbaar. Bij kleine kinderen zorgt bruine schmink voor een meer vertrouwd uiterlijk hetgeen ze minder ‘angst’ aanjaagt. Bij kleine kinderen adviseren wij dan ook altijd bruine schmink te gebruiken als zwartepietenschmink.