Kostuumverhuur de Thematiek is al sinds 1996 een begrip in Hilvarenbeek, Tilburg en ver daar buiten. 

Hoe we zijn begonnen

In de jaren 70, 25 jaar voor de start van Kostuumverhuur de Thematiek, werd er in Reusel voor verschillende carnavalsvierders en -verenigingen kleding gemaakt en opgeslagen. Het beheer hiervan werd ieder jaar groter en professioneler. Hetgeen later de basis van onze kostuumverhuur bleek. Omdat de kleding veelal te degelijk was voor eenmalig gebruik en in deze periode niets weggegooid werd, ontstond een groeiend assortiment in carnavalskleding. Kleding waar steeds meer vraag naar kwam en daarom vanaf een bepaald moment verhuurd werd. 

Dat de kwaliteit van deze kleding vaak uitzonderlijk was bewijst het feit dat er nog enkele van deze kostuums, jaren later, in de huidige winkel te zien waren. Vanzelfsprekend inmiddels aangevuld met hedendaagse kleding uit meerdere professionele ateliers, vanuit heel Europa.

1996

In 1996 verloor Rianne haar baan, door de intrede van de automatisering. Omdat stil zitten niet bij haar paste werd al snel gezocht naar een passend alternatief. Een bedrijf aan huis, welke in de avonduren geopend was, leek ideaal. Mede gezien haar verantwoordelijkheid voor een jong gezin. 

Toen de kans zich voordeed om van een familielid het kledingassortiment over te nemen, leek dat een gewaagde keuze. Deze keuze bleek later cruciaal, Kostuumverhuur de Thematiek was op 1 juni 1996 een feit.